De sidste billeder, Professionel fotograf ved begravelse

Hvorfor hyre en begravelsesfotograf?

I Begravelsesfoto by Maria Rey Jacobsen

I Danmark er vi ikke vant til at se en professionel fotograf tage billeder ved en begravelse. Dog er det ikke ualmindeligt, at man selv tager nogle billeder af blomsterne med mobilen. Og nogen beder ligefrem bedemanden om at tage et par billeder af kisten og blomsterne.

Men der er stadig mange, som ikke kan forestille sig at have en fotograf med til begravelsen. Nogen synes decideret, at det er usmageligt. Mest af alt fordi de ikke forstår fotografens opgave, eller fordi de forestiller sig en bryllupsfotograf.

Men der er mennesker, som vælger at hyre en begravelsesfotograf, og hvorfor gør de det?

Det sidste minde

Det er fordi, de gerne vil mindes deres elskede, som de har mistet, og de vil gerne gøre det på en værdig og anstændig måde. De vil gerne kunne mindes dagen, blomsterne og de mennesker, som var med til at sige farvel. De vil gerne kunne se tilbage på dagen, når de er klar. Nogen bruger det også meget bevidst som et værktøj i deres sorgbearbejdelse.

Måske har de tidligere oplevet at miste et kært menneske, hvor de havde været så opslugt af deres egen sorg, at de hverken så blomsterne eller hvem, der var til stede. Og lige siden har de fortrudt, at de ikke fik bevaret minderne på en måde så, de kunne se tilbage på dagen. Derfor vælger de denne gang at sikre minderne med gode billeder.

Det sidste minde

Det er fordi de gerne vil mindes deres elskede som de har mistet, og de vil gerne gøre det på en værdig og anstændig måde. De vil gerne kunne mindes dagen, blomsterne og de mennesker som var med til at sige farvel. De vil gerne kunne se tilbage på dagen når de er klar. Nogen bruger det også meget bevidst som et værktøj i deres sorgbearbejdelse.

Måske har de tidligere oplevet at miste et kært menneske, hvor de havde været så opslugt af deres egen sorg, at de hverken så blomsterne eller hvem der var til stede. Og lige siden har de fortrudt at de ikke fik bevaret minderne, på en måde så de kunne se tilbage på dagen. Derfor vælger de denne gang at sikre minderne.

Det handler om diskretion

Diskretion er nøgleordet i en begravelsesfotografering. Fotografen skal arbejde meget diskret. Han skal bevæge sig stille rundt i baggrunden og have mindst mulig interaktion med de fremmødte.

Han skal være diskret og vise hensyn, når han går og tager billeder af blomsterne efterhånden, som de bliver lagt. Og når han tager stemningsbilleder fra kirkerummet, er det vigtigt, at han ikke udstiller nogen mennesker ved at fokusere på dem.

Ud over diskretion er det også vigtigt, at han kan udvise situationsfornemmelse. F.eks. skal han holde inde med at fotografere, lige så snart præsten starter (med mindre andet er aftalt med familien og præsten). Men lige så snart kisten bæres ud, kan han stille og roligt følge med i baggrunden.

En begravelsesfotograf ved, at han har udført opgaven succesfuldt, når ingen har lagt mærke til ham.

Det handler om diskretion

Diskretion er nøgleordet i en begravelsesfotografering. Fotografen skal arbejde meget diskret. Han skal bevæge sig stille rundt i baggrunden, og have mindst mulig interaktion med de fremmødte.

Han skal være diskret og vise hensyn når han går og tager billeder af blomsterne efterhånden, som de bliver lagt. Og når han tager stemningsbilleder fra kirkerummet, er det vigtigt at han ikke udstiller nogle mennesker ved at fokusere på dem.

Ud over diskretion er det også vigtigt at han kan udvise situationsfornemmelse. F.eks. skal han holde inde med at fotografere lige så snart præsten starter (med mindre andet er aftalt med familien og præsten). Men lige så snart kisten bæres ud, kan han stille og roligt følge med i baggrunden.

En begravelsesfotograf ved at han har udført opgaven succesfuldt, når ingen har lagt mærke til ham at han var der.


Se mere...

Om begravelsesfoto, hvor vi forklarer nærmere om måden vi arbejder på.

Klik her