Børn og sorg

En gave i sorgen og minder for livet

“Min søn blev så glad for sin bog med minder fra morfars liv og den smukke begravelse. Han finder den altid frem når savnet melder sig. Og en gang imellem kigger jeg med.”

- Eva -
Image

Børn og unge i sorg

Mindre børn kan føle sig forladt når de mister en der står dem meget nær. De kan have svært ved at udtrykke deres følelser. Mange børn og unge tror også at de gør deres forældre kede af det, hvis de fortæller om, hvordan de har det, og det kan komplicere sorgen. 

For teenagere kan sorgen føles endnu stærkere, med alt det der i forvejen foregår i deres krop, Og de kan bruge meget energi på at holde den for dem selv.

 

Image

Hjælp dit barn i sorgen

Det er afgørende for at du får dit barn igennem sorgen, at du i tiden efter taler med dit barn om den savnede og sorgen. Tal om alle de gode minder og ikke mindst om begravelsen.

Tal også om hvordan I har det. Det er vigtigt at du som barnets forælder og rollemodel viser at det er OK at være ked af det og vise sine følelser. 

 

Bliv kontaktet

Har du spørgsmål til det at have en fotograf med til begravelsen, mindebogen, eller andet?

Så udfyld formularen og vi vender tilbage så hurtigt som muligt.


  Image

  En trøst i sorgen

  En mindebog med billeder fra den savnedes liv og begravelse kan være en stor hjælp i tiden efter, hvor spørgsmålene er mange hos de mindste i familien, og følelserne svære hos de større.

  Giv dit barn en gave i sorgen, som det kan vende tilbage til igen og igen, når der er brug for det. Enten alene eller sammen med dig.

   

  Image

  En gave for livet

  Med tiden vil dit barn lære at leve med sorgen, men savnet vil altid være der. Vores erfaring er, at mange pårørende, der har mistet en elsket i barndommen, ville ønske, at de havde billeder fra begravelsen at kigge tilbage på.

  Derfor er mindebogen også en gave for livet, som de kan tage frem når savnet bliver for stort.

  Der vil være så meget, man ikke kan huske. Man kan kun i begrænset omfang huske, hvordan forældrene var, og man vil ofte kunne huske fysiske symptomer på sorgen. Det svære ved at miste sine forældre som barn er, at man ikke ved, hvordan det ville have været, hvis de var her i dag. På den måde kommer der en sorg i sorgen. Den ene sorg handler om at have mistet, mens den anden handler om ikke at vide, hvordan forældrene ville have været den dag i dag."
  Preben Engelbrekt, Direktør Børn, unge & sorg